En ny ridehal til ridecenteret er ikke en lille udskrivning i budgettet. Så meget desto mere er det selvfølgelig også nødvendigt at lægge et konkret budget, der tager højde for alle eventualiteter.
Her på siden giver vi dig 6 faktorer, der påvirker prisen på en ny ridehal. Måske har du allerede tænkt på dem alle, måske ikke. Uanset hvad er det godt at have sit på det rene, og have grundarbejdet i orden, før du giver dig i kast med det store byggeprojekt. Læs med her, og få styr på budgettet til den nye ridehal i en fart.
Faktor nr. 1: Størrelsen
Den første faktor, der gør sig gældende når vi taler om prisen på en ny ridehal, er størrelsen på ridehallen. Typiske ridehaller kommer i en størrelse på 20 x 40 meter, med en udvidet standardstørrelse på 20 x 60 meter. Men du kan også mange steder få opført eller bestille ridehaller, der kommer i en størrelse tilpasset dine behov.
Sæt dig ned inden du beslutter dig for en størrelse, og stil dig selv spørgsmålet: Hvad er ridehallens primære formål? Og hvad vil du i øvrigt også gerne have, at den kan bruges til?
Hvis ridehallens primære formål er at træne heste og ryttere til hverdag, så er standardstørrelserne ganske fine i langt de fleste tilfælde. Hvis du derimod også gerne vil benytte ridehallen til stævner og øvrige arrangementer, så kan det være nødvendigt at overveje tilpassede størrelser, alt efter hvor mange tilskuerpladser og øvrige faciliteter, du gerne vil have med ridehallen.
Faktor nr. 2: Materialerne
Materialerne til ridehallen er også en faktor, du nøje bør overveje. Hvilke materialer, ridehallen er bygget af, har nemlig også en afgørende effekt på prisen.
Hvis du gerne vil have bygget din ridehal så billigt som muligt, så er fiberforstærkede kompositmaterialer det gængse valg. Disse ridehaller leveres typisk som samlede standard-løsninger – men nogle gange kan du også være heldig at få tilpasset ridehallens størrelse, hvis du har andre behov.
Hvis du ønsker dig en ridehal, der holder så længe som muligt, så kan en stålhal opført af en entreprenør være vejen frem for dig. Stålhaller er typisk lidt dyrere at opføre, men til gengæld får du den stærkeste og mest langtidsholdbare ridehal ud af det. Vil du gerne have læse mere om stålhaller, priser og muligheder, så klik her.
Faktor nr. 3: Geografisk placering
Den geografiske placering har også noget at sige ift. ridehallens pris. Og her taler vi ikke om ridehallens placering på grunden – men om ridehallens placering i landet. Hvis ridecenteret, som skal have opført ridehallen, ligger tættere på eksempelvis hovedstadsområdet, så skal du regne med højere entreprenørpriser. Hvis ridehallen derimod skal ligge i udkantsdanmark, så er der ofte penge at spare til eksterne partnere.
Faktor nr. 4: Forbrugsbehov
Med “forbrugsbehov” mener vi ridehallens behov for elektricitet, vand og varme – og selvfølgelig også adgang til et kloaksystem. Alle disse faktorer er med til at gøre ridehallen mere tilgængelig og behagelig for heste, ryttere og gæster at opholde sig i.
Elektricitet er en nødvendighed, hvis du gerne vil have en ridehal, der også skal kunne benyttes i de mørke morgen- og aftentimer. Adgang til kloak er også en nødvendighed for at kunne lede vandet væk fra ridehallen i perioder med tungt nedbør. Alle de øvrige ting er et spørgsmål om de øvrige behov, ridehallen skal opfylde.
Faktor nr. 5: Inventaret
Inventaret i ridehallen kommer selvfølgelig også til at fylde i budgettet. Almindelige redskaber til at pleje ridehallens bund, bander, tribuner, opstignings-platforme osv. er almindeligt inventar i en ridehal.
Faktor nr. 6: Bunden
Bunden er den sidste store faktor, der har en afgørende effekt på den endelige pris på ridehallen. Hvis du er ude efter det billigste alternativ, så er almindeligt ridebanesand fint at bruge som bund i ridehallen. Hvis du gerne vil bruge ridehallen til finere stævner og arrangementer, eller hvis du gerne vil sikre, at hesten har det optimale underlag at løbe på, så skal du på jagt efter blandingsmaterialer specifikt til ridebanebunde. Det findes udbydere af sådanne løsninger over hele landet. Vi anbefaler selvfølgelig, at du selv tager ud til forhandlerne for at tjekke materialerne igennem inden du køber.